top of page

Twee keer zoveel lopers bij tweede editie van de Indische Buurt Run

350107612_772646917684904_5216655024495334150_n.jpg

Afgelopen zondag was het eindelijk zover! De tweede editie van de Indische Buurt Run. Met en dubbel aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar deden kinderen, ouders en senioren allemaal mee.

Het geeft ons een voldaan gevoel om mensen te motiveren om meer te bewegen en aan een gezonde leefstijl te werken. Een gezonde leefstijl kent zoveel voordelen! Iedereen heeft de finish gehaald en twee prachtige medailles in ontvangst mogen nemen. Een medailles voor het finishen en een om nieuwe een ‘herinnering’ te maken. Met dank aan Alzheimer Nederland.

We startte met de warming-up met Jamila (Fit in Oost) en daarna ging de 1km KidsRun, de 5km (team)Run en 3km wandelen van start. Kinderen, volwassenen en senioren renden vervolgens de, voor hun passende, afstanden. Het enthousiasme was ongeëvenaard en iedereen ging, aangemoedigd door enthousiaste omstanders, de finishlijn over. Dat leverde trotse gezichten en vreugdevolle beelden op.

De kinderen kregen een stempelkaart en konden na hun run gelijk door naar de bonusactiviteiten. Zoals basketballen, touwtrekken, VR-gaming, limbodansen, blikwerpen etc. Bij een volle stempelkaart kregen ze een heerlijke pannenkoek als beloning.

Bijzondere Loper-Prijs
We sloten het evenement af met de uitreiking van de Bijzondere Loper-prijs. Dit jaar kon men lopers met een bijzonder verhaal nomineren. Uiteindelijk is er van iedere afstand een loper geselecteerd. Zij ontvingen een unieke keramische sportschoen uit handen van de oprichter Salih Türker. De prijs is speciaal ontworpen door kunstenaar Simone Hoogervorst. “Deze keramiek en alle deelnemers zijn beide door het vuur gegaan.” legt Simone uit.

 

Sami is 7 jaar en deed voor de tweede keer mee met de 5km hardlopen van de Indische Buurt Run. Hij is een voorbeeld voor jong en oud hoe je niet tegen laat houden.

Het echtpaar Nazmiye (75) en Ekrem (82) wandelden ook in deze editie mee ondanks hun ernstige gezondheidsuitdagingen.

Szilva kreeg een prijs voor haar toewijding voor een gezonde generatie en het organiseren van de Bonusactiviteiten voor kinderen.

Graag bedanken we alle deelnemers, vrijwilligers, partners en sponsoren. Ook onze nieuwe sponsoren OLVG afdeling Maag,- Darm,- en Leverziekte en Fysiotherapie Transvaalbuurt: bedankt voor het mede mogelijk maken van dit evenement!

 

Voor de prachtige foto's klik je hier. En voor de uitslagen klik hier.

Volgende editie staat gepland op Zondag 19 mei 2024
Volg ons op Facebook en Instagram en abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de plannen van volgend jaar.

Mede namens alle vrijwilligers en partners tot ziens.

Salih Türker, Diversiteitsland
Kaylee Schilder, Civic Amsterdam
Szilva Pastors, Fit in Oost
Ouarda El Mourabet, Life & Style,
Kevin Bruinendaal, Fit in Oost
Martine Hartog, De FitFactor.

 

bottom of page