top of page

Aftermovie 2024

Afgelopen zondag was de Indische Buurt Run een bijzondere bijeenkomst van zowel beginnende als gevorderde lopers, kinderen en volwassenen. Van kinderwagens tot rollators, iedereen deed mee.

"Dit event is het meest inclusieve hardloopevenement van Amsterdam!", zegt initiator Salih Türker, die samen met vijftig vrijwilligers voor de derde keer de Indische Buurt Run organiseerde. Dit jaar trokken we ruim 425 deelnemers, van jong tot oud. Er was voor ieder wat wils: een 1 kilometer KidsRun, een 5 kilometer run voor volwassenen en een 3 kilometer wandelroute. Langs de routes door het Flevopark en de Javastraat stonden enthousiaste familieleden en buurtgenoten om de lopers aan te moedigen.

Inclusieve hardloopevenement

Amsterdam mag trots zijn op haar inclusieve en diverse gemeenschap, en de Indische Buurt Run weerspiegelt deze waarden. Dit evenement brengt mensen van alle achtergronden en niveaus samen om te genieten van sport en elkaar te ontmoeten.

We begonnen de dag met een energieke warming-up door Jamila van Fit in Oost, waarna de 1 km KidsRun, de 5 km (team)Run en de 3 km wandelroute van start gingen. Kinderen, volwassenen en senioren renden hun afstanden met veel enthousiasme, aangemoedigd door de toeschouwers. Dit leverde trotse gezichten en vreugdevolle momenten op.

Basisscholen

Dit jaar deden er extra veel kinderen mee aan de KidsRun en de bonusactiviteiten, dankzij de basisscholen in de buurt. Met hun stempelkaart konden de kinderen na de run deelnemen aan activiteiten zoals basketballen, touwtrekken, VR-gaming, limbodansen en blikwerpen. Bij een volle stempelkaart kregen ze een heerlijke pannenkoek als beloning.

 

Wie verbreekt het parcoursrecord?
Dit jaar waren er ook prijswinnaars. De snelste heer en vrouw op de 5 km in de categorieën 54 jaar en 55+ kregen een prijs. Bij de Kidsrun 1km waren er prijzen voor snelste jongen en meisje in leeftijdcategorie: 7-8 jaar, 9-10 jaar, 11-12 jaar en 13+.

Het parcoursrecord op de 5km is dit jaar helaas niet verbroken. Het parcoursrecord op de 5 km bleef staan op 17:06 5km (Hasan Tavukcu, editie 2022) en 22:12 5km (Lieke Omlo, editie 2022). We dagen je uit om het volgend jaar te verbreken! 

De uitslagen van 2024 vind je hier.

We  bedanken alle deelnemers en vrijwilligers, evenals onze partners: Zoev Hardloopvereniging, Leefstijlnetwerk Oost, OLVG, Run2Day. In het Flevopark en bij het Javaplein stonden onze fotografen Ruud en Cees klaar om je in actie vast te leggen. Bekijk de prachtige foto's op onze Facebookpagina.

Volgende editie staat gepland op Zondag 8 juni 2025
Volg ons op Facebook en Instagram en abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de plannen van volgend jaar.

Mede namens alle vrijwilligers en partners tot de volgend editie.

bottom of page